Voor het Angelman Syndroom

Voor particulieren

U kunt Nina Foundation op vele manieren steunen. Uiteraard kunt u ons financieel steunen, maar u kunt ook zelf een actie opzetten. Bekijk hier de mogelijkheden!

Kom in actie!
Bedenk zelf een actie om aandacht te vragen voor de Nina Foundation en het Angelman Syndroom. Daarbij kunt u denken aan een sponsorloop van een basisschool, meelopen met de Nijmeegse 4Daagse zoals Hetty Smulders of bijvoorbeeld statiegeldflessen inzamelen. Alles is mogelijk!

Heeft u hulp nodig bij het opzetten van uw actie? Laat het ons weten en we denken graag met u mee!

Doneren
Uiteraard kunt u Nina Foundation ook financieel steunen. U kunt direct eenmalig een donatie doen via onze website of wordt vriend van de Nina Foundation voor een vast bedrag per maand. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om periodiek een schenking te doen. Giften aan goede doelen geven namelijk recht op een belastingaftrek. Bij ‘normale’ giften heeft u recht op belastingaftrek wanneer het bedrag meer dan 1% van uw (gezamenlijke) inkomen is. Deze regel is te ontwijken door periodieke giften aan Nina Foundation. Hiermee kunt u aanzienlijk meer doneren, zonder daar extra geld aan kwijt te zijn.

Wat zijn periodieke giften?
Met een periodieke gift belooft u dat u vijf jaar lang jaarlijks een bedrag aan Nina Foundation doneert wat wordt vastgelegd in een notariële akte. Onze notaris maakt deze kosteloos voor u op. Het voordeel van de aftrekbaarheid is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.

Meer doneren zonder extra kosten
Stel, u wilt € 300 per jaar (€ 25 per maand) aan de Nina Foundation geven. Afhankelijk van uw inkomen krijgt u 34% (tot € 17.000 inkomen), 42% (tussen de €17.000 en de € 53.000) of 52% (vanaf € 53.000) terug van de belastingdienst. Dit voordeel kunt u gunnen aan de Nina Foundation. U kunt dan in de akte een jaarlijkse gift van € 455, of € 517 of € 625 laten opnemen. Dit is dan het bedrag wat wij jaarlijks van u ontvangen, terwijl uw netto uitgaven € 300 blijven, zoals u van plan was. Op deze manier kunt u zonder extra kosten toch meer doneren aan de Nina Foundation.

Om de periodieke giften in orde te maken vult u een volmachtformulier in. Hiermee geeft u een machtiging aan onze notaris om de schenkingsakte op te maken, waarna u deze kunt ondertekenen in aanwezigheid van de notaris.

Wilt u meer weten over periodieke giften? Neem dan contact met ons op!

Cadeautip
Geeft u een feest? Denk er dan ook eens aan om een bijdrage te geven aan Nina Foundation. Of zelf op zoek naar een cadeautje voor uw familie of vrienden? Op verschillende websites kunt u cadeaus kopen waarbij een deel van de opbrengst naar ons gaat. Zo slaat u twee vliegen in één klap!

YouBeDo
Bij YouBeDo kunt uw favoriete boeken kopen. Tegen dezelfde prijs als bij een andere boekhandel, maar dan gaat een deel naar een zelf gekozen goed doel. U kunt daar ook voor Nina Foundation kiezen!

Limoncino
Ja, hij is nog steeds te bestellen: de limoncino! Deze Italiaanse, frisse citroenlikeur is verkrijgbaar bij Ronald Krijger van wijnhandel De Microscoop in Rotterdam. De winst gaat in zijn geheel naar de Nina Foundation. Let wel: op het etiket van de limoncino staat niet meer de naam ‘Limoncino di Nina’. Het is echter wel dezelfde limoncino, dus van dezelfde leverancier in Italië. Nu echter onder een nieuwe naam. U kunt leverancier Ronald de Krijger bereiken op 06-48157674, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de website.