Voor het Angelman Syndroom

projectkosten 10.000 euro

Met een zwaar gehandicapte kind op vakantie is onmogelijk. Je hebt dan geen vakantie als ouders want je bent nog steeds 24/7 bezig met je kind. Daarom dit projectvoorstel dat voorziet in een persoonlijke verzorger voor een Angelman patiënt gedurende een geheel weekend met twee overnachtingen in villa Pardoes. Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel, voor ernstig zieke kinderen tussen de vier en twaalf jaar.

Fotografie sessie – projectkosten 5.000 euro

Kinderen met Angelman Syndroom zijn beweeglijk en bovendien hebben zij vaak hun mond open staan. Het lukt ouders moeizaam om er eens een foto van de maken die het kind optimaal laat zien. Er is behoefte aan een gespecialiseerde fotograaf om tijdens een foto sessie met hun bijzondere kind en het gezin een aantal memorabele foto’s te maken.

Internationaal web project – projectkosten 10.000 euro

Hoe functioneert een gezin met een zwaar gehandicapt kind? Waar hebben ze plezier in? Hoe organiseren ouders de zorg? Hoe gaat de rest van de familie om met Angelman patiënten? Een dag uit het leven is een blog die wereldwijd opereert. Het idee is om een vijftal gezinnen te vragen om hun dagelijkse ervaringen middels een blog met anderen te delen.

Expertisecentrum Angelman Syndroom – projectkosten 20.000 euro

Kinderen met Angelman Syndroom hebben houden hun tablet dicht bij hen want het is hun enige middel tot communiceren. Therapeuten en ouders hebben in de loop der jaren samen een communicatie methodiek ontwikkeld die bij Angelman patiënten past. Ouders en verzorgers maken foto’s van objecten en situaties, spreken daarbij een woord of gebeurtenis in en voegen dat digitaal toe op de tablet.

Pagina 1 van 2